Our Work: Commercial / Corporate

Woodward

Niles, IL

Project

This massive renovation and new construction of a 230,000 sq. ft.+ manufacturing warehouse and 100,000 sq. ft. of office space presented a multitude of challenges: the large scale of the project, an accelerated schedule and tight onsite security. In addition to the office and warehouse spaces, close to 400,000 sq. ft. of exposed metal deck ceilings were painted, along with a newly installed grid system of pipes, conduit and select ductwork. Extra coordination between the various trades was necessary to keep the process both timely and efficient.

Details:

  • Premium commercial coatings were applied to the office and manufacturing portions of the building
  • Exposed ceilings, joists, pipes and ducts spanning a space nearly the size of 6 football fields were painted
  • Painting of the exterior precast was scheduled around equipment deliveries, parked cars and weather
  • Crews had to work within Woodward’s strict security protocols to ensure the integrity of the facility and manufacturing equipment